Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'Diyabetle Kaliteli Yaşam' projesini tanıttı
"Diyabetle birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın gereklerini yapmalıyız. Bunu yalnız hastadan bekliyorsak o doğru olmaz. Zaten hastamız o kadar sağlık bilincinde olsa, okur-yazarlığı olsaydı hastalarımızın yüzde 50'si yakalanmayacaktı"
ABONE OLDiyabet ile mücadalede ulusal bir model haline getirilmesi planlanan 'Diyabetle Kaliteli Yaşam' projesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, diyabetin yaşam kalitesini olumsuz anlamda en fazla etkileyen hastalıklardan biri olduğunu belirterek bu konuda planlı, programlı adımlarla çok önemli başarıların elde edilebileceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Diyabeti iyi bilmek, iyi tanımak, diyabet ile birlikte iyi bir yaşam sürebilmek için onu iyi yönetebilmek, sağlıklı yaşamı yönetmekte yaptığımız hataları, yapmamalıyız. Diyabetle birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın gereklerini yapmalıyız. Bunu yalnız hastadan bekliyorsak o doğru olmaz. Zaten hastamız o kadar sağlık bilincinde olsa, okur-yazarlığı olsaydı hastalarımızın yüzde 50'si yakalanmayacaktı" dedi.
"SAĞLIK BÜTÇESİNDEN FİNANSE ETTİĞİMİZ BÜTÇENİN ASGARİ 5'TE 1'İNİ DİYABETİK HASTALARA HARCIYORUZ"
Sağlığı yönetenlere büyük önem ve sorumluluklar düştüğünü kaydeden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Aile hekimlerimizden başlayarak, ailenin eğitimini de devreye alarak, bu yükü hafifletebilmek, öte yandan diyabetli hastanın yaşamına da destek vermek gerekiyor. Bugün bizim sağlık bütçesinden finanse ettiğimiz bütçenin, asgari bütçenin 5'te 1'ini diyabetik hastalarına harcıyoruz. Komplikasyonlara bu paranın yüzde 70-75'ini harcıyoruz" diye konuştu.