Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Spor Finalin adı: Almanya-Arjantin

        Finalde Almanya'nın rakibi olanArjantin,28 yıl aranın ardındanüçüncü kez şampiyonluk sevinci yaşamak için sahaya çıkacak.

        F Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9puan toplayan Arjantin,Nijerya'nın önünde lider olarak ikincitura yükselmişti.Grupta Bosna Hersek'i 2-1, İran'ı 1-0 ve Nijerya'yı 3-2 yenenGüney Amerika temsilcisi, ikinci turda İsviçre'yi uzatmalarda 1-0, çeyrek finalde de Belçika'yı 1-0'lık skorla geçmişti."Tangocular", şu ana kadar8gol atıp 3 gol yedi.

        Almanya o zaman ki adıyla Batı Almanya, Arjantin ile daha önce 1986 ve 1990 Dünya Kupası finalinde karşı karşıya gelmişti. 1986 yılındaki finali Arjantin 3-2'lik skorla, 1990'daki finali ise Batı Almanya rakibini 1-0 yenerek kupayı kazanmıştı.

        Almanya ile Arjantin arasındaki final maçı, Rio de Janeiro kentinin tarihi Maracana Stadı'nda13 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00'deoynanacak.Yarı finallerin kaybedenleri Brezilya ile Hollanda'nın 12 Temmuz Cumartesi günü başkent Brasilia'daki Nacional Stadı'ndaoynayacağı üçüncülük maçı ise TSİ 23.00'te başlayacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa