Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bir zamanlar kariyerinin zirvesinde iken jilet gibi duran, karizmatik ve yakışıklı Jose Mourinho Roma'daki 2. yılından bu yana eriyen karizmasının yansımasını vücut dilinde, kılık kıyafetinde, kenardaki duruşunda gösteriyor. Bir dönem Armani ile özel anlaşması olan, Zegna ve Hugo Boss'u çok beğendiğini ifade eden, kadın gazetecilerin

röportaja giderken "Mourinho ile komuşmaya giderken kadın arkadaşlarımın hepsi 'ne kadar şanslısın' dediler" dediği adam Fener'de emekli yazlıkçı modunda.. Bol bir pantolon, kötü dizayn ayakkabılar ve kumaş kalitesi de vücuduna uymayan JM yazılı tişörtler. Kızının dizaynıymış. Ama bu Smart Casual denilen tarza da pek uygun olmayan maalesef kötü dizayn kılık kıyafet; kötü kesim saç traşı ve yorgun duruş Mou'yla ilgili 'karizma erimesi'nin en net gösteresi.

Kılık kıyafete takık değilim. Ama 'Karizma', büyük takım teknik adamlığında olmazsa olmazdır. Mourinho'nun alameti farikası nedir?

• İletişim uzmanı olması,

• Baskıyı kendi üzerine alıp takımı ve oyuncuları rahatlatma

• Karizmatik duruş ve davranış...

Son madde, geldiğinden beri görülmedi. Bir arkadaşımla bu konuyu konuşup onun bu "Boşvermiş" - "Yorgun" halinden bahsettiğimde şu cümleyi söyledi: "Kaybedince, kaybettiğinin farkına varmaya başlayınca bu hal duruşa da yansıyor.."

Karizma kaybı kaybedenlere özgüdür. Mourinho da F.Bahçe macerasına sıfır karizma ile başladı. İnşallah bu durum geçicidir. Yine bir dönem art arda en seksi adam seçildiği anlardaki haline döner.

Bu sadece kılık kıyafet değişimi değildir. Özendir - özgüvendir - duruşa yansıyan emin olma halidir. Mourinho o günlere dönerse F.Bahçe'de de çok başarılı olur. Yok kaybedenlere özgü o karizma erimesi sürerse bundan sonra değil F.Bahçe'de, hiçbir alanda başarılı olamaz. Kitapları satmaz, kimse TV'lere çağırmaz, sponsorlar da kaçar.. Bunu en iyi Jose Mourinho bilmeli. Unuttuysa kendisine hatırlatmak F.Bahçe yönetiminin görevidir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar