Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Avusturya'yı yener miyiz?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avrupa Şampiyonası’nda heyecan sürüyor. Çeyrek finale kalan takımlar belli olmaya başladı. Bugün oynayacağımız Avusturya karşılaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

        Elbette, herkesin aklındaki soru rakibimiz Avusturya’yı yenebilecek miyiz? Bilindiği gibi hazırlık maçında farklı bir skorla sahadan yenik ayrılmıştık. O günden bu güne çok şey değişti diyebiliriz.

        Gruptan çıkmayı başaran Milli Takımımız, Gürcistan maçında iyi bir performans göstermesine karşın Portekiz ve Çekya karşısında beklenilenin altında kaldı. Çekya karşılaşması oldukça zor ancak sonuç olarak güzel geçti. Milli Takım Teknik Direktörü Montella’nın sistemi çok kez eleştirildi. Takım dizilişi yadırgandı. Santrforsuz anlayış forvette sıkıntı yarattı. Hatta son Çekya maçında Arda’nın bu bölgede oynatılması şaşırtıcıydı.

        Şimdi karşımızda çok seri oynayan bir takım var. Şampiyonanın sürpriz takımı oldukları öngörülmüştü. Kazandıkları topu hızlı kullanan ve sahanın her yerinden şut atan bir rakiple oynayacağız. Bu nedenle savunmaya çok iş düşecek. Orta sahada yer alacak oyuncuların daha fazla efor harcaması bekleniyor. Kaptan Hakan kart cezalısı olduğu için bugün sahada yer almayacak. Büyük olasılıkla Hakan’ n görevini Arda üstlenecek. Forvet arkasında daha iyi işler yapması mümkün. Bugün Cenk’in oynaması bekleniyor. Barış’ın sağ kanatta çok daha başarılı olduğu bir gerçek. Bakalım İtalyan teknik adam sahaya nasıl bir takım çıkaracak.

        Dikkatli oynayabilir, pas hataları yapmazsak sonuç lehimize bitebilir. Bireysel yetenekli oyunculara sahip olduğumuz bir gerçek. Bu maçı alabilirsek yarı finali görebiliriz.

        Şampiyonada dikkat çeken en önemli gösterge, takımların sistemi oldu. Daha çok takım oyunu öne çıktı. Fizik gücü büyük avantaj. Şu ana kadar flaş bir isim ortaya çıkmadı. Teknik adamlar bu konuda oyunculara fazla özgürlük tanımıyor. Bütün takımlar neredeyse benzer sistemle oynuyor. Biraz İspanya bu grup dışında kalıyor. Murat Yakın’ın teknik direktörlüğünü yaptığı İsviçre de oynadığı futbolla dikkat çeken takım oldu. Çeyrek final biletini son anda zorla elde eden İngiltere beklentilerin çok altında kaldı. Çeyrek final maçlarının daha heyecanlı ve kaliteli geçmesi bekleniyor.

        FEDERASYONUN LİMİT YANLIŞI

        Futbol Federasyonu her sezon başı olduğu gibi harcama limitlerini açıkladı. Kulüpler belirtilen rakamlar içerisinde harcamalarını yapabilecek. Sporseverler açıklanan rakamları transfere ayrılan para gibi algılıyor. Oysa, bu rakamlar kulüplerin sezon içerisindeki tüm harcamalarını kapsıyor. Oyuncu giderleri, çalışan personel ücretleri, tesislerin bakımı gibi tüm harcamalar bu limiti kapsıyor.

        Kasımpaşa ile Samsunspor harcama limitlerinde en az rakamla dikkat çekti. Hatta Samsunspor bu rakamla ancak birkaç oyuncunun parasını verebileceklerini söyleyerek tepki gösterdi. Bazı takımlar Futbol Federasyonu’na yazılı başvurarak limit uygulamasının daha gerçekçi olmasını talep ettiler. Örneğin, Kasımpaşa'nın futbolcuya, personele, devlete borcu olmadığı gibi, bilançosu artı gösteriyor. Haklı olarak kendilerine uygulanan en az limiti sorguluyorlar. 'Ligi 5.bitiren bu takım cezalandırılıyor mu?' sorusu ister istemez akıllara geliyor.

        Temmuz ayının 18’inde yapılacak kongre sonrası ne olur bilinmez. Sanırız, yeni yönetim bu soruna bir çözüm bulacaktır.