Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞIR YARALI PARAŞÜT PİLOTU ASKERİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde Babadağ'dan 10'u tandem (ikili), 6'sı da single (tekli) uçuş yapan paraşütçü, aniden çıkan fırtına ve sağanak yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Paraşütçülerden bazıları dağ eteklerine bazıları da ilçe merkezinin farlı yerlerine savrulup, düştü.

        Tandem atlayış yapan paraşüt pilotu Uğur Görgü, Mendos Dağı eteklerinde kayalık alana düşüp, mahsur kaldı. Paraşüt pilotu Uğur Görgü ağır yaralanırken, birlikte atlayış yaptığı kişi ise hafif sıyrıklarla kurtuldu. Muğla Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) ve UMKE'nin çalışmaları sonucu 3.5 saat sonra kendilerine ulaşıldı. Bölgenin kayalık ve ulaşımın zor olması nedeniyle Aydın Jandarma Filo Komutanlığı'ndan bir askeri helikopter de bölgeye sevk edildi. Ağır yaralanan paraşüt pilotu ve yanındaki kişi için kurtarma çalışması başlatıldı. Halatla bölgeye indirilen askerler, paraşüt pilotu Görgü'yü sedyeye bağladı. Ardından sedyeyle birlikte çekilerek helikoptere alınan Görgü, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülüp, tedaviye alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Görgü'nün durumunun ağır olduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Görgü'nün yanındaki kişi ise karadan bölgeye ulaşan ekiplerle birlikte yola çıkarılarak, bulunduğu yerden kurtarıldı. (DHA)Sedat ÜNAL/ FETHİYE (Muğla), (DHA)DHA-Genel Türkiye-Muğla / Fethiye Sedat ÜNAL

        2023-05-04 18:54:30

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa