Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kavaf'ın tepkisine izdivaç sunucuları ne dedi?

        Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın evlilik programlarını yayından kaldırmak için sonuna kadar mücadele edeceğini söylemesi izdivaç programı sunucularını kızdırdı. Programcılara göre onbinlerce talep var ve görücü usulü yerine bu programlar daha iyi.

        Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TRT Haber’de yayınlanan “Akılda Kalan” programında Nuriye Akman’ın sorularını yanıtladı. Son dönemin en çok izllenen yapımları arasında bulunan evlilik programları ile ilgili düşüncelerini açıklayan Kavaf, bu programları yayından kaldırana kadar mücadele edeceğini belirtti. Kavaf, evlilik programların yayından kaldırmasına tek başına gücünün yetmeyeceğini, bunun uzun soluklu bir mücadele olduğunu ve bunu toplumun bütün kesimlerinin desteğiyle gerçekleşebileceğini söyledi. Kavaf, bu programlar yayından kaldırılırsa insanları evlendirme işini kendisinin üstlenip üstlenmeyeceği sorusuna, “İlla birinin üstlenmesi gerekmiyor. İnsanlar bunu kendileri hallediyorlar” cevabını verdi. Kavaf’ın bu sözleri üzerine, Vatan, izdivaç programı sunucuları ile konuştu:

        70 milyon seçiyor

        Seren Serengil: (Seren Serengil ile Evlenir misin?) “Aliye Hanım’ın fikirlerini çok beğeniyorum. Endişelerini anlıyorum ama aynı konseptte her programın hatası diğer programlara maletmemeli. Benim programım salt evlilik programı değil. Ben 30 yıllık bir aileyi de barıştırıyorum mesela aynı anda. Bu anlamda hem sevap işlediğimizi düşünüyorum. Bana göre kapalı kapılar ardında, bugün dünyada herkes, facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde tanışıyor. Daha birbirlerini hiç görmeden... Sadece fotoğrafların görülüp tanışıldığı bir dünyadayız. Benim programım çok daha masum. Bazen tek başımıza verdiğimiz kararlar yanlış olabiliyor. Ama Türkiye mozaiğinin verdiği ortak kararla iki insanın anlaşması zararlı değil çok yararlı hale getiriyor programı. Normal hayatta 50 kişiyi tanıyorsanız, 3 kişinin size uygun olma şansı var ama burada 70 milyonun arasından çok daha uygun birinin çıkması söz konusu. Günde 1000 kişiye yakın başvuru oluyor, bu çok önemli bir rakam.

        Aliye Hanım dizilere baksın

        Songül Karlı (Su Gibi): “Türk toplumunda insanlar her zaman kendi istekleriyle evlenemiyor. Biz burada aynı sıkıntıları yaşayanları karşılaştırıp tanıştırıyoruz. Üstelik gelenlerin yüzde 90’nı boşanmış yeni bir yuva kurmak isteyenler oluşturuyor. Kabul etmek zorundayız ki bu insanlar hayatlarını ciddi baskılar altında geçiriyorlar. Burada herşeyi bırakarak sadece karşısındakini tartarak bir karara varıyorlar. Üstelik dışardan üçüncü gözlerden yorumlarda alıyorlar. Evlilik programlarından önce Aliye hanım dizileri görmemiş mi? Asıl müdahale edilmesi gereken dizilerdir. Amacımız gerçekten yuva kurmak isteyenleri biraraya getirmek ve sonrasında da mutluluklarını görmek.”

        RTÜK’ün de gündeminde!

        İzleyicilerden çok sayıda gelen şikayetler üzerine RTÜK de evlilik programlarını düzenleme hazırlığı içine girdi. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun izdivaç programlarının ‘’artık çığrından çıktığını’’ ifade ederken, 4-4.5 saat gibi çok uzun süreli yayınları eleştirerek “Bu kadar uzun süreli programlar olmamalı. İkincisi bu programlar canlı yayınlanıyor. Programda olmaması gereken bir olay, canlı yayın olduğundan olur hale geliyor. Bir diğeri de programlar, çok fazla televizyonda yayınlanıyor’. Bu programlarla ilgili çok ciddi şikayetler geliyor. Canlı yayından kaynaklanan sıkıntılar var. Mahsurlu sahnelere yeni bir düzenleme yapılacak. Ya canlı yayın yapılmayacak ya da yayın, geciktirici diye tabir edilen bir sistemle birkaç saniye zaman farkıyla verilecek” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa