Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Cihan Haber Ajansı TMSF'ye devredildi

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden, Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Fia Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org., İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık A.Ş., Seyhan Matbaacılık A.Ş., Etiler Matbaacılık Yayıncılık A.Ş.'nin TMSF'ye devredilmesini talep etti.

        Talebi değerlendiren İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği, OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan KHK uyarınca mevcut kayyımların tüm yetkilerinin TMSF'ye devredilmesi kararı gereğince, Cihan Medya Dağıtış A.Ş'nin TMSF'ye devredilmesine karar verdi.

        Kararda, Feza Gazetecilik A.Ş., Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş. ve Irmak Radyo Televizyon A.Ş.'ye ait tüm mal varlıklarının OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığına devredildiği, bu şirketler yönünden kayyımlara yüklenen yetki ve sorumlulukların sona erdiği belirtildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Zaman gazetesinin de bünyesinde faaliyet gösterdiği Feza Gazetecilik A.Ş'ye 4 Mart 2016 tarihinde 3 kayyım atanmış, kararı veren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği şirketin çıkardığı Zaman gazetesinin FETÖ/PYD örgütünün amacı doğrultusunda yayınlar yaptığını belirtmişti.

        Feza Gazetecilik A.Ş. ve Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye, Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan, avukat Metin İlhan'ın yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulu oluşturmak üzere kayyım olarak atanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa