Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin’de kızların fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında aktif rol almalarını hedefleyen proje kapsamında robotik, kodlama ve tasarım odaklı düşünme eğitimi verildi.

        Bilim ve teknoloji temalı eğitim projeleriyle Mardin’de çalışmalarını yürüten Mardin Kültür Derneği, kızları bilime teşvik etmek için yürütülen Kız Çocukları İçin STEM Projesinin ilk aşamasında öğrencilere robotik, kodlama ve tasarım odaklı düşünme eğitimi verdi. Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile yürütülen ve Mardinli kız çocuklarının bilimteknoloji atölyeleri yoluyla güçlenmesini hedefleyen proje kapsamında Hacı Hamdiye Özdemir Ortaokulu, Kasımiye Ortaokulu ve Kızıltepe Anafartalar Ortaokulu’ndan toplam 30 öğrenci 5 gün boyunca robotik, kodlama ve tasarım odaklı düşünme eğitimi aldı.

        Hacı Hamdiye Özdemir Ortaokulu’nun ev sahipliği gerçekleşen eğitimlerin ilk bölümünde öğrenciler aldıkları eğitimlerle kodlamaya ve kendi robotlarını oluşturmaya başladı. Eğitimlerin ikinci bölümünde ise tasarım odaklı düşünme atölyesiyle öğrenciler yaşadıkları şehrin daha sürdürülebilirakıllı şehir olması için kendi projelerini geliştirmeye başladı.

        Bir yıl sürecek proje kapsamında, aralık ayında robotik ve kodlama eğitimlerinin devamı yapılacak, Nisan ayında ise öğrencilerin bir bölümü İstanbul’da eğitmen eğitimi alacak ve Mardin’de ilkokullu kız çocuklarına yönelik bilimteknoloji eğitimleri hazırlayacak. Projenin son aşamasında ise öğrencilerin geliştirdiği projelerin sergi, sunumlarının yapılacağı, eğitim, konferansların organize edileceği etkinlikler düzenlenecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa