Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'nın Soma ilçesindeki Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında öğrenim gören 36 öğrenci, her gün 3 ilçedeki 1600 öğrenciye sıcak yemek hazırlıyor.

        Lisenin döner sermaye işletmesi dahilinde mutfağa giren öğrencilerin hazırladıkları yemekler, Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ile Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde taşımalı eğitimle hizmet veren okullara gönderiliyor. Bu sayede hem mesleki gelişimini sağlayan öğrenciler hem de okulun döner sermayesinden pay alarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

        Okulun faaliyetleri hakkında bilgi veren Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Öztürk, okullarında görevli 2 öğretmen ile 36 öğrencinin, 3 ilçede toplam 25 okuldaki bin 600 öğrenciye her gün sıcak yemek sunduğunu belirtti.

        Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Çakmak da hem üreten hem de öğrencilerine kazandıran lisenin çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirterek, "Bu hizmet yaklaşık olarak bakanlığımızın 3,6 milyon liralık ödeneği ile gerçekleştiriliyor. Okulumuzda ürünlerin hepsi Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınarak, numuneler saklanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımıza ve devletimize bu anlamda şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa