MCBÜ'lü öğrenciler ramazanın ilk iftarında aynı sofrada buluştu
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), ramazan ayının paylaşma kültürünü güçlendirmek amacıyla düzenlediği iftar programında öğrencilerini aynı sofrada bir araya getirdi.
Türk Kızılayı Manisa Şubesi öncülüğünde ve Manisalı hayırseverlerin katkılarıyla hayata geçirilen programın ilk iftarı, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Öğrenci Merkezi Yemekhanesi’nde gerçekleştirildi.
Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya gelen öğrenciler, birlik ve dayanışma duygularını pekiştirirken kampüs ortamında paylaşma kültürü ön plana çıktı. Yoğun katılımın olduğu programda öğrenciler, aynı sofrada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.
Program kapsamında öğrenciler 20, 23, 24, 25, 26, 27 Şubat ile 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11 ve 12 Mart tarihlerinde düzenlenecek iftarlarda da bir araya gelmeye devam edecek. Ramazan ayı boyunca sürecek organizasyonla üniversite öğrencilerinin kardeşlik ve dayanışma bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, ilk iftarın ardından yaptığı değerlendirmede Ramazan ayının toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü güçlendiren önemli bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Kibar, "Üniversitemiz, öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel bağlarını da güçlendirmeyi önemsemektedir. Ramazan ayı vesilesiyle düzenlenen bu iftar programı, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmektedir. Programın gerçekleşmesine katkı sunan Türk Kızılayı Manisa Şubesi’ne ve hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Manisa
Nöbetçi Eczaneler