Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

 

ESAT EDİN'İN EVİNDE YAS VAR

Balıkesir'in Edremit ilçesinde katıldıkları kampta sele kapılarak 3 çocuğuyla birlikte yaşamını yitiren Kemer Country'nin kurucusu işadamı Esat Edin'in evine ateş düştü. Edin'in babası ve Londra'daki oğluna ölüm haberi verilmezken, Edin'in eşi Mehbare Edin ise geçtiğimiz Mart ayında kanser nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Kemer Country'nin kurucusu işadamı Esat Edin ve 3 çocuğu Balıkesir'in Edremit ilçesinde çocuklarıyla birlikte katıldıkları kampta sele kapılarak yaşamını yitirdi. Esat Edin'in eşi Mehbare Edin ise geçtiğimiz Mart ayında kanser nedeniyle yaşamını yitirmişti. Aile adına ilk açıklamayı yapan Kemer Country Genel Koordinatörü Mehmet Köseoğlu, "Acımız sonsuz. Aileden kimse şu anda burada olmadığı için böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığım için çok üzgünüm. Esat Bey Londra'da olan büyük oğlu Murat edin ile bayramlaşmak için çocukları Serra, Can ve Aliye ile bayramda Londra'ya gitmişti. Perşembe günün Türkiye'ye dönmüşlerdi. Çocuklarına söz verdiği için Cuma günü kamp yapmak için Edremit'e gittiler. Orada bir otele yerleşmişler ve otele yakın bir yerde de çadır kurmuşlar. Esat bey ile çocuklar çadıra geçmişler. Çocukların dadıları da otelde kalmış. Otelin camından hem çadır görülebiliyor hem de çocukların sesleri duyulabiliyormuş. Akşam 21.00 sıralarında sağanak yağmur başlamış. Yağmur başladıktan sonra da dadıları çocukların sesini duymaya devam etmiş. Ancak 23.00 sıralarında sesler kesilmiş. Çadırı da göremeyince Rıfat Edin'i arayıp durumu bildirmiş. Rıfat Edin'de Balıkesir Jandarma Komutan'lığını aramış. Ondan sonra da arama çalışmaları başlamış. Dün sabah saat 06.30'da önce Serra ve Aliye Edin daha sonra da Can Edin bulunmuş. Saat 09.30'da Esat Edin bulunmuş. Çok büyük bir insandı. Türkiye için çok önemli bir beyindi. Arkasından herkesin saygı duyması gerekir. 15 tane şehit içinde çok üzgünüz. Ailemiz için, ülkemiz için üzgünüz. 'Beterin beteri var mı?' derler ama Allah dajha beterinden hepimiz korusun" dedi.

Arama çalışmalarının elektriğin kesik olması sebebiyle zor şartlar altında gerçekleştirildiğini anlatan Köseoğlu, "Yağmur başladığı sırada belki otele geçselerdi. Bu olay yaşanmayacaktı. Taktiri ilahi. 6 içinde 6 kişiden oluşan nadide bir ailenin 5 ferdini kaybettik. Cem Boyner olayın ardından Edremit'e gitti. Mustafa Koç da arama çalışmalarına katılması için helikopterini gönderdi. Kanada'da bulunan 90 yaşındaki babası Seci Edin ile Londra'da bulunan 14 yaşındaki oğlu Murat Edin'in henüz haberi yok. Türkiye'ye geldiklerinde uygun bir şekilde kendilerine açıklanacak. Arama çalışmasında yardımı olan herkese ve dostlarına teşekkür ediyoruz. Cenazeler otopsilerin ardından İstanbul'a getirilecek. Cenazeler Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Esad Bey'in eşininde mezarının bulunduğu Göktürk Mezarlığı'nda defnedilecek" diye konuştu.

İHA