KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Akşam

Akşam Gazetesi, 20 Eylül 1918 tarihinde Necmettin Sadak tarafından kurulmuştur. Gazetenin ilk sayısı küçük boy ve tek yaprak olarak yayınlanmıştır. Gazetenin çıktığı dönemde var olan Milli Mücadele'ye destek verilmiştir.

Akşam gazetesi 1920 yılında sadece akşam çıkan bir gazete oldu. Gazete 1957 yılında Malik Yolaç tarafından satın alındıktan sonra 1971'den sonra birkaç defa el değiştirdi ve sonra Ilıcak ailesinin yönetimine geçti.

9 Ocak 1982 yılında sıkıyönetim nedeniyle kapatıldı. 14 Eylül 1994 tarihinde Alem FM ve Güneş Gazetesi ile beraber Çukurova Holding tarafından satın alındı. 18 Mayıs 2013 tarihinde gazetenin sahibi olan Mehmet Emin Karamehmet'in Cavit Çağlar ile birlikte Interbank ile ilgili kredi sorunlarından kaynaklı olarak 440 milyon dolar borçtan kalan 75 milyon doların ödenmemesi nedeniyle TMSF tarafından Akşam gazetesine ve elindeki şirkete el konuldu.

2013'ün Haziran ayında Genel Yayın Yönetmenliği görevine Yeni Şafak ve Star gazetelerinde de daha önceden görev alan AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Ocaktan atanmıştır.

21 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Holding Yönetimi ve Sancak Medya Grubu arasındaki görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış olup Akşam gazetesi ve bağlı olduğu Türkmedya Yayın Grubu'na satılmıştır.

Günümüzde gazeteden hariç olarak, internet üzerinden de yayın yapan aksam.com.tr adresli bir internet sitesi de bulunmaktadır.

Akşam Haberleri