Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, 52. Kütüphaneler Haftası kapsamında, kitap okuma etkinliği düzenledi.

        Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programda, kütüphanenin, yazının bulunmasıyla tarihsel ve toplumsal gereksinim olarak ortaya çıktığını söyledi.

        Türkiye'de 900 yıllık kütüphane geleneği olduğunu belirten Demirbaş, "İlk kütüphaneler, Anadolu’da ilk beylikler ve Anadolu Selçukluları döneminde kurulmuş, Osmanlı tarafından geliştirilmiştir" dedi.

        Konuşmanın ardından, Sarayönü Kaymakamlığı ile Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından temin edilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Dağıtılan kitapların okunmasıyla etkinlik sona erdi.

        Etkinliğe bazı kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.


        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
        Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa