Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, yasal sınırın üzerinde atık su deşarj edilmesi nedeniyle denizde kirlilik oluşturan Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne 58 bin 351 lira idari para cezası uygulandı.

        Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Gebze Kömürcüler İhtisas OSB’ye ait atık su arıtma tesisinin deşarjıyla ilgili yazılı ve görsel basında haberler çıktığı hatırlatıldı.

        Söz konusu OSB'ye ait arıtma tesisinin çevre izninin olduğu ve normal çalışma şartlarında, atık suların arıtılarak alıcı ortama deşarj edildiği belirtilen açıklamada, 14 Temmuz Cumartesi günü yoğun yağış nedeniyle OSB'ye ait arıtma tesisinin taşması sonucu alıcı ortama atık su deşarjı yapıldığının tespit edildiği kaydedildi.

        Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından Gebze Kömürcüler OSB Atıksu Arıtma Tesisinde inceleme ve denetim yapıldığı aktarılan açıklamada, bu esnada söz konusu arıtma tesisinden atık su numunesi alındığı, mevcut durumun fotoğraf makinesi ve kamerayla kayıt altına alındığı belirtildi.

        "Alınan numuneler akredite laboratuvarda analiz ettirilmiş ve analiz sonucuna göre yasal sınırın üzerinde atık su deşarjı yapıldığı tespit edilmiştir." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Bu nedenle, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Gebze Kömürcüler İhtisas OSB’ye 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 58 bin 351 lira idari para cezası uygulanmış olup, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce bundan sonraki yağışlardan dolayı yeni taşkınların olmaması ve alıcı ortama kömür tozunun gitmemesi için Kömürcüler OSB Bölge Müdürlüğü Yönetimine ilave tedbirler için projeler hazırlatılmış olup, OSB tarafından projelerin Bakanlığa sunulma süreci devam etmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa