Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Kırşehir'de yanlış ilaç kullanımı ve ilaç tedarikinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunan 34. Bölge AksarayKırşehir Eczacı Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Durukafa, özellikle antibiyotiklerin eczanelerde bulunamamasının temel nedeninin dünya genelinde yaşanan etken madde ve tedarik sıkıntısı olduğunu söyledi.
        Durukafa, ilaçlar üzerindeki euro kurunun düşük olmasının da ilaç bulunurluğunu olumsuz etkilediğini belirterek, "Özellikle zam dönemlerinde depolar ve firmalardan antibiyotik girişleri zayıflıyor. Bu durum eczanelerde de ilaçların yer almamasına neden oluyor" dedi.
        Dünya Sağlık Örgütü'nün öngörüleri ve Sağlık Bakanlığı'nın çalışmaları doğrultusunda akılcı ilaç kullanımı planlarının hayata geçirildiğini ifade eden Durukafa, "Bizler de Türk Eczacıları Birliği olarak bu planlara destek veriyoruz. Antibiyotik her hastalıkta kullanılmaz. Mutlaka doktor kontrolü ve önerisiyle kullanılmalıdır" diye konuştu.
        Kurtuluş Ekici adlı vatandaş ise toplumda yanlış ilaç kullanımına yönelik alışkanlıklar bulunduğuna dikkat çekerek, "En ufak ağrıda bile antibiyotik talep edenler oluyor. Bu durum hem yanlış hem de tehlikeli" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
        Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa