Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu BUNALACAĞIZ! Meteoroloji'den son dakika sıcak hava uyarısı - HAVA DURUMU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Akdeniz'in parçalı, yer yer çok bulutlu, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneybatısı ile Hatay'ın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığının İç kesimlerde 2 ia 6 derece artacağı, güney ve iç bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

        REKLAM

        YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Günün en yüksek hava sıcaklıkların İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in İç Kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Etkili olması beklenen sıcak havanın oluşturabileceği (güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı vb.) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli olmaları gerekmektedir.

        HAYVANLAR İÇİN SU MESAJ

        Sarıyer Belediyesi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla sıcak hava dalgasına karşı uyarırken, hayvanlar için su bırakılmasını istedi.

        "Dobby" isimli köpek, belediyenin sosyal medya hesabından "rglıug kuxmyth hjhjlkdjhav" dedi. Takipçilerin merak ettiği ifadeler için açıklama yapan belediye, "Merhaba, bu paylaşımı bir farkındalık oluşturmak için Dobby yaptı. Sevimli dostlarımızın bu sıcak yaz günlerinde size ihtiyacı var. Kapılarınızın önüne bir kap su bir kap mama koyarak onlara sevginizi hissettirebilirsiniz. Dobby'nin bütün hayvanseverlere selamı var" ifadelerini kullandı.

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        İSTANBUL °C, 31°C

        Az bulutlu ve açık

        ANKARA °C, 38°C

        Az bulutlu ve açık

        REKLAM

        İZMİR °C, 34°C

        Az bulutlu ve açık

        ANTALYA °C, 33°C

        Az bulutlu ve açık

        ZONGULDAK °C, 27°C

        Az bulutlu ve açık

        TRABZON °C, 28°C

        Az bulutlu ve açık

        ERZURUM °C, 33°C

        Parçalı ve az bulutlu

        DİYARBAKIR °C, 43°C

        Az bulutlu ve açık

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa