Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkının (DEPARK) Tınaztepe yerleşkesinde yer alan Teknoloji Geliştirme Bölgesine (TGB1), Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ek alan tahsis edildi. Alınan kararla birlikte Dokuz Eylül Üniversitesinin ARGE ve inovasyon çalışmalarını daha da artırarak kentteki girişimcilik ekosistemini büyüteceğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a üniversitemize verdikleri sonsuz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bize yüklenen sorumlukları biliyor; ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonuna hizmet etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

        Türkiye’de yüksek teknoloji üretiminin ve teknolojik girişimciliğin öncü teknoparkı Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkında gerçekleştirilecek yeni yatırımların önü, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla açıldı. 10 Haziran tarihli T.C. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi içinde 17 bin 370 metrekarelik alanda yer alan Teknoloji Geliştirme Bölgesine, 10 bin 261 metrekare daha eklenerek 27 bin 631 metrekareye yükseltildi. Tınaztepe yerleşkesi TGB1 alanında yer alan ‘Alfa’ ve ‘Beta’ binalarının yanına ‘Gama’yı eklemeye hazırlanan Dokuz Eylül Üniversitesi, söz konusu kararla, ARGE ve inovasyon çalışmalarını artıracak ve kentteki girişimcilik ekosisteminin daha da büyümesine katkı sağlayacak. Birçok teknoloji girişimcisine ev sahipliği yapan DEPARK, TGB1 alanın genişlemesiyle yeni araştırmacılara da istihdam sağlayacak. Bilim ve teknoloji ekosistemini destekleyecek ek alanlarla birlikte şehrin sanayisine ve teknolojik altyapısına DEPARK’ın çalışmalarıyla güç katılacak.

        "DEPARK, milli teknolojileri desteklemeyi sürdürüyor"

        Dokuz Eylül Üniversitesinin ülkemizin ‘milli teknoloji hamlesi’ vizyonuna bilimsel çalışmalarıyla destek verdiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararla araştırma üniversitemizin DEPARK’a yönelik ek alan başvurusu kabul edildi. Cumhurbaşkanımıza üniversitemize verdikleri sonsuz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın, ‘Hizmet kalitemizi, teknoloji geliştirme ve üretme kabiliyetimizle birleştirdiğimizde küresel sağlık pazarından alacağımız pay katlanarak yükselecektir’ açıklamasının önemini ve bize düşen sorumlulukları biliyoruz. Türkiye’nin ilk sağlık ihtisas teknoparkı olan DEPARK, sağlık alanındaki projeleri ve hayata geçirdiği işbirlikleriyle yerli ve milli teknolojileri desteklemeyi sürdürüyor” dedi.

        "Girişimcileri ve girişimci adaylarımızı desteklemeye devam edeceğiz”

        Sanayi, kamu kuruluşları, üniversiteler ve diğer araştırma altyapılarının DEPARK bünyesinde bir araya geldiğini söyleyen Rektör Hotar, “Akademik, ekonomik ve sosyal yapının buluştuğu, ARGE ve inovasyon ekosistemini başarıyla oluşturduğumuz DEPARK; TGB1 alanın büyümesiyle birlikte ivmesini daha da artıracak. ‘Alfa’ ve ‘Beta’ binalarının yanına ekleyeceğimiz ‘Gama’ binası ile araştırma projelerinin ihtiyaç duyduğu tüm koşulları sağlayacağız. DEPARK TGB1 alanın genişlemesiyle birlikte yüksek teknoloji tabanlı projelere daha çok ağırlık verecek, üniversitesanayi işbirliklerine yönelik bilimsel faaliyetleri ve yeni yatırımlarımızı hayata geçireceğiz. Mensup ve mezunlarımızın gücüyle yeni araştırmaları, ülkemize katma değer sağlayacak çalışmaları, girişimcileri ve girişimci adaylarımızı desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        “Hedeflerimize daha da yaklaştık”

        DEPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Özgür Özçelik ise Türkiye’de girişimcilik ekosistemini büyütecek çalışmalara devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın önderliği, yol göstericiliğinde ve kendisinden aldığımız destek ile gerçekleştirdiğimiz Tınaztepe yerleşkesindeki ek alan başvurumuz kabul edildi. Başvurumuzun kabul edilmesi ile büyüme yolundaki hedeflerimize biraz daha yaklaştık. DEPARK’ın bu alanda hayata geçireceği üçüncü büyük yatırımımız olacak Gama ARGE ve İnovasyon Merkezi binasına yönelik çalışmalarımıza başladık."

        DEPARK

        Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı bünyesinde 2022 yılı itibari ile toplam 120 firma yer alıyor. Toplam istihdam sayısının bin 310 olduğu, ARGE personel sayısının bin 106’yı bulduğu teknoparkta, devam eden proje sayısı 180’i buldu. ARGE gelirlerinin 167 milyon TL’ye ulaştığı DEPARK’ta, paydaşların kent ekonomisine ihracat katkısı ise 10 milyon doları aştı. 2021 yılı sonunda toplam ciro 250 milyon TL’ye ulaşan DEPARK, Tınaztepe yerleşkesinde bulunan Alfa ve Beta binaları ve Balçova yerleşkesinde bulunan "Zeytin Binası" ve "Nar Kompleksi"nde (TGB2) faaliyetlerine devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa