AK Parti İzmir İl Başkanlığından 27 Mayıs darbesine ilişkin açıklaması
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Tuğbanur Atılgan, 27 Mayıs 1960 darbesinin 65. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Tuğbanur Atılgan, 27 Mayıs 1960 darbesinin 65. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Atılgan, Konak Atatürk Meydanı'nda partililerle birlikte yaptığı açıklamada, vesayetçi ve darbeci zihniyeti kınadı.
Demokrasi şehitleri Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı anan Atılgan, "27 Mayıs sadece tek bir darbe tarihi değildir. Maalesef ülkemizde darbeci zihniyetin doğuşunu ve vesayet mekanizmalarının kurgulanmasını temsil eder. O günden sonra birçok darbeci ve cuntacı cesaretini 27 Mayısçılardan almış ve 27 Mayısçıların kurguladığı düzenin içinde sivil ve demokratik siyaseti kontrol altında tutmak istemiştir. " dedi.
Atılgan, demokrasi ve hukuk için her türlü vesayet zihniyetine karşı dik duruşlarının süreceğini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir
Nöbetçi Eczaneler