Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Çiğli ilçesindeki Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin kapatılmamasını protesto eden grup, yürüyüş gerçekleştirdi.

        Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin faaliyetlerine devam ettiği gerekçesiyle Çiğli'deki muhtarların çağrısıyla İnönü Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan grup, ellerinde "Sözünüzün arkasında durmadınız, çöpünüzün arkasında durun", "Yağ satarım, bal satarım, Çiğli ölmüş çöp satarım", "Duygularımız çöp kokuyor" yazılı pankartlarla Cumhuriyet Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

        Mahalle muhtarlığını geçtikten sonra yürüyüşü sonlandıran grup adına açıklama yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Akçelik, 32 yıldır çöp toplama alanı olarak kullanılan Harmandalı'daki bölgenin 15 yıl hizmet vermek üzere kurulduğunu hatırlattı.

        Akçelik, Çiğli'nin İzmir'in "çöp tenekesi" olmadığını belirterek, "İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. Dairesinin kararı açık ve nettir. Çiğli'de kurulu atık toplama merkezi istiap haddini doldurmuş, artık kullanılamaz hale gelmiştir. Merkezde metan gazı sınırları en yüksek seviyelere ulaşmış, kent ve insan sağlığını azami şekilde tehdit etmektedir." dedi.

        İzmir Valiliği, Çiğli Kaymakamlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne çağrıda bulunan Akçelik, "Lütfen yasalarımızın ve mahkeme kararlarının bize tanıdığı hakkımızı koruyunuz. Bu bütün Çiğli halkının sizden beklentisidir. Siz de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi bize sırtınızı dönmeyiniz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa