Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege'de efe kültürünün önemli isimlerinden olan Çakırcalı Mehmet Efe'ye ithafen hazırlanan "Efelerin Efesi Çakırcalı", oyunu sahnelendi.

        Gençlik ve Spor Ödemiş İlçe Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan ve Çakırcalı Mehmet Efe'nin hayatını konu alan tiyatro oyunu, Ödemiş Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda sahneye konuldu.

        Oyunun yazarı ve öğretmen Ayhan Dayan, yaptığı açıklamada Çakırcalı Mehmet Efe'nin hayatını tiyatro sahnesine taşıdıklarını belirterek, "Tabii bu zor bir olay çünkü bıçak sırtı bir yaşam, aksiyonlu bir yaşam ve bunu tiyatro sahnesine taşımak her yönüyle çok zor bir olay. Kesitler sunarak, halk oyunları desteği de alarak güzel bir eser haline getirdik." diye konuştu.

        11 Haziran'da İzmir'de de gösterilecek oyunun Türkiye'nin çeşitli illerinde de sahnelenmesi planlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa