Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

        Şube meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, deniz taşımacılığının küresel ticaretteki durgunluğu hızlı şekilde hissettiğini belirtti.

        10 Mayıs'tan bu yana aşağıya inen Baltık Kuruyük Endeksinin 1600 puandan 1172 puana düştüğünü ifade eden Öztürk, "Ana rotalardaki navlunları gösteren Dünya Konteyner Endeksi geçen hafta 1,685 dolar ile geçen yılın yüzde 78 altında seyrediyor. Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyinin araştırmasına göre deniz taşımacılığı operatörleri, zayıf talep ve düşen navlunlar nedeniyle ilk çeyrekte gemilerinin hızını bir yıl önceye göre yüzde dört düşürmek zorunda kaldılar. Navlunlarda iyileşme olmadığı takdirde 2025 öncesi gemi ortalama hızının yüzde 10'a kadar düşebileceği öngörülüyor." dedi.

        2023 Ocak-Nisan döneminde Türkiye limanlarında 3 milyon 871 bin TEU yük elleçlendiğini aktaran Öztürk, geçen yılın aynı döneminde limanlarda 4 milyon 252 bin TEU konteynerin elleçlendiğin kaydetti.

        Aynı dönemde İzmir limanlarında elleçlenen konteynerin 601 bin TEU, elleçlenen her çeşit yükün 30 milyon ton olduğunu dile getiren Öztürk, İzmir'de elleçlenen konteynerde düşüş olsa da bu gerilemenin Türkiye ortalamasının altında kaldığını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa