Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonunun düzenlediği programda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 105'inci yılı kutlandı.

        Federasyon Genel Başkanı İsa Ambarcı, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenledikleri etkinlikte, sofralarının Turan sofrası olduğunu ve bu sofranın çok anlamlı olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin Azerbaycan ordusuna verdiği destekle Karabağ'da zaferi elde edildiğini anımsatan Ambarcı, "Karabağ katliamı yüreğimize bir yaraydı. Benim her zaman dediğim gibi günümüzün Kerbelası'ydı. Öksüz evlatların olduğu bir ortam bırakılmıştı ama hiçbir Azerbaycan Türkü gidip hiçbir toplumda ağlamadı. Çünkü güçlenerek o toprakların geri alacağımıza inanmıştık. Kimle inanmıştık? Türk'ün dostu olan Türk ile inanmıştık." dedi.

        AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin dünyada bir başka örneği olmadığını söyledi.

        "Azerbaycan'ın aydınlığı aydınlığımız, sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir." diyen Çankırı, "2003 yılında ülkelerine başbakan olmuş, 20 yıldır her türlü zorluğa meydan okuyarak bugünlere gelmiş, 20 yıldır da beraberce yol yürümüş iki lider, destansı Karabağ zaferiyle ülkelerinin kardeşliğini taçlandırmıştır." diye konuştu.

        Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Hikmet Mammadov ise milletvekilleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlamaya geldiklerini söyledi.

        Etkinliğe çok sayıda Azerbaycan Türkü ve İzmirli vatandaşlar da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa