Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - MERİÇ ÜRER - İzmir depreminde hayatını kaybeden 15 yaşındaki ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz'ün annesi Tülin Batmaz, kurduğu vakıf aracılığıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlattığı kampanya ile Hatay'daki 4-12 yaş grubu 2 bin 185 çocuğa spor ayakkabısı dağıttı.

        İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde ikiz çocuklarını kaybeden Tülin Batmaz, sosyal sorumluluk projeleri için kurduğu vakıfla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenenlere destek olmaya çalışıyor.

        Depremin olduğu günden bu yana yardım toplayan ve yardım tırını ilk olarak Elbistan'a gönderen Batmaz, daha sonra depremzede çocukları mutlu etmek için harekete geçti.

        Batmaz, kurucusu ve başkanı olduğu Sayra ve Çınar Vakfı adına "1000 çocuk kalbe dokunuyor, 4-12 yaş grubu depremzede çocuklarımıza mevsimlik spor ayakkabısı alıyoruz" duyurusuyla başlattığı kampanyada 2 bin 185 çift ayakkabıya ulaştı.

        Batmaz ve vakıf gönüllüleri, Hatay'ın Antakya ve İskenderun ilçelerine giderek çocuklara rengarenk spor ayakkabıları hediye etti.

        - "Tablo çok acı"

        Tülin Batmaz, AA muhabirine, hedefledikleri ayakkabı sayısının 2 katına çıkmanın kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

        Hatay'a bizzat gitmek istediğini anlatan Batmaz, gördüğü tablonun içini çok acıttığını belirterek, şunları söyledi:

        "Tablo içimizi o kadar acıttı ki yapacağımız bazı şeyleri unuttuk. İçimiz çekildi desem abartmamış olurum. Bizzat yaşamak, görmek, dokunmak, hissetmek, gerçeklerle yüz yüze kalmak bambaşka bir duygu."

        - "Bir daha gideriz"

        Çocuklarla bir araya geldiklerinde çok mutlu olduklarını belirten Batmaz, şunları kaydetti:

        "Çocuklardaki o mutluluk, o sevinç, o coşku, inanın bir daha, bir daha, bir daha sizi oraya götürecek bir duygu. Bir daha gideriz gibi geliyor bana. Çocuklar 'Bu benim mi?', 'Kardeşime de alabilir miyim?', 'Bunun pembesi, mavisi var mı?' gibi sorular sordular. 'Ben bunu beğenmedim.' diyeni duymadık. Çok mutlu oldular."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa