Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 8 bin 982 öğrencinin öğrenimlerine İzmir'de devam ettiği bildirildi.

        İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentteki okullara nakilleri yapılan öğrencilere, Psikososyal Destek Eylem Planı çerçevesinde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar destek sağlıyor.

        Depremzede öğrencilerin uyum sürecini desteklemek, moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla psikososyal destek etkinlikleri düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında öğrencilerin birbirleriyle etkileşimini sağlamak için kahvaltı, sinema gösterimi, akvaryum gezisi, futbol maçı katılımları gerçekleştiriliyor.

        Deprem sonrası öğrenci, öğretmen ve velilere destek olmak için uzmanların katkıları ile çevrim içi seminer ve konferanslar da devam ediyor.

        İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İzmir'e şu ana kadar 8 bin 982 öğrencinin naklinin yapıldığını ve bu işlemlerin devam ettiğini kaydederek, "Yaşanan bu tarihsel felakette İzmir eğitim ailesi olarak nakil gelen öğrencilerimiz için sosyal, kültürel, akademik ve sportif faaliyetler anlamında her türlü fedakarlığı ve gayreti göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa