Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'in Seferihisar ilçesindeki sosyal tesislerinde depremzedeleri ağırlayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kreş hizmeti vermeye başladı.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, DEÜ'nün Seferihisar'daki sosyal tesislerinde açılan kreş, düzenlenen törenle hizmete girdi.

        Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Ali Noyan, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile depremzede aileler katıldı.

        Rektör Hotar, yaptığı konuşmada, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak her türlü yardım faaliyetini zorlu süreçte üstlenmeye hazır olduklarını belirtti.

        Deprem yaralarını sarmayı sürdürürken çocukları unutmanın mümkün olmadığını ifade eden Hotar, şunları kaydetti:

        "Üniversitemiz sosyal tesislerinde ve Polis Moral Eğitim Merkezi ile Karayolları Genel Müdürlüğü tesislerinde barınan depremzede misafirlerimizin 4-6 yaş arası çocukları için kreş hizmeti sunacağız. Bugün itibarıyla kreş hizmetimize 16 öğrenci ile başladık. Bu sayının ilerleyen günlerde 20-25 öğrenciyi bulmasını bekliyoruz. Oldukça zor bir süreç yaşayan çocuklarımızın vakitlerini nitelikli olarak geçirmeleri, eğitimlerinden geri kalmamaları açısından bu hizmetimizin büyük bir önem taşıdığını düşünüyoruz. Umarım buradaki eğitimleri ile onlara güzel bir iz bırakmış oluruz."

        Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş, DEÜ Rektörü Hotar'a depremzedelere verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa