Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB) başkanlık görevine seçilen Cenk Karace, yeni yönetimin hedeflerini anlattı.

        Başkanlığa 27 Şubat'ta seçilen Karace, düzenlediği basın toplantısında, İAOSB'nin İzmir'in en çok firması bulunan organize sanayi bölgesi olduğunu belirtti.

        Bölgede 45 bin çalışan bulunduğunu, yıllık 2,5 milyar dolar ihracata ulaştıklarını dile getiren Karace, iç piyasayla beraber 8 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olunduğunu anlattı.

        OSB'de 607 parsel bulunduğunu anımsatan Karace, "Hayallerimizden biri bölgeyi genişletmek. Çiğli arıtma tesisinden Kaklıç Havaalanını da kapsayan bir plan var. Tabi ki ordu, Hava Kuvvetleri de çok önemli. Eğitimlerimiz de çok önemli. Milli mutabakat içinde, hükümetin de desteğiyle böyle bir genişlemeyi planlıyoruz. Sözlü müracaatlarımız oldu, olumlu karşılandı. OSB'mizi genişletmek en büyük hayal ve hedeflerimizden birisi." diye konuştu.

        Teknoparklar, ARGE merkezleri, genel müdürlük ofisleri gibi projeleri olduğunu kaydeden Karace, enerji kümelenmeleri de yapacakların söyledi.

        Sanayide en büyük problemin ara eleman bulmak olduğuna dikkati çeken Karace, mavi yaka istihdamında çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

        - OSB'deki binaların depreme direnci

        OSB'nin 1990'lı yıllarda kurulduğunu hatırlatan Karace, "O yılların deprem yönetmeliğine göre yapılmış fabrikalar, binalar var. Bunlar için testler yaptırmalıyız. 2000'den önceki ve 2000'lerin başındaki binaları denetlemek gerekiyor. Bunu yapacağız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa