Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, hükümetleri döneminde İzmir'in ulaşım ve iletişim altyapısına 48 milyar 569 milyon lira yatırım yapıldığını, devam eden projelerin yatırım bedelinin ise 64 milyar 340 milyon liraya ulaştığını belirtti.

        AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Sürekli, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Bornova'da esnafı ziyaret etti.

        Bornova Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Kanöz, Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu ve oda üyeleriyle bir araya gelen Sürekli, hükümetin esnaf destekleri hakkında bilgi verdi, sorunları dinledi.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, hükümetin İzmir'de ulaşım ve metro yatırımı yapmadığı yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

        Bu açıklamaların suni gündem yaratarak zaman kazanma ve algı operasyonundan ibaret olduğunu ifade eden Sürekli, İZBAN yatırımının yüzde 70'in üzerindeki bir payının Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılandığını bildirdi.

        Sürekli, şunları kaydetti:

        "İzmir AK Parti hükümetlerinden hak ettiği hizmeti, yatırımı almıştır. Her kuruşunun karşılığı, İzmir'in dört yanına bakıldığında görülecektir. Aksini öne sürenlere tavsiyemiz, algı operasyonu yapmak yerine gerçeklerle yüzleşip, kendi kantarlarına çıkmalarıdır.

        Hükümetimiz, her dönemde İzmir'e ciddi ulaşım yatırımları yapmış, şehirler arası ve şehir içi trafiği rahatlatacak pek çok yatırım gerçekleştirmiştir. Kuzey Ege Otoyolu, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri, bölünmüş yollar, hepsi AK Parti'nin imzasını taşımaktadır. İzmir'in ulaşım ve iletişim altyapısına şu ana kadar 48 milyar 569 milyon lira yatırım yapılmış, devam eden projelerin yatırım bedeli 64 milyar 340 milyon liraya ulaşmıştır. Planlama yapma becerisinden yoksun, her işi tartışmalı bir yerel idarenin bu tür söylemlerden medet umması acıklı bir durumdur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa