Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1166 okulda 79 bin 355 öğrenciye yemek desteği verecek.

        Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 1,8 milyon öğrencinin yararlandığı ücretsiz yemek uygulamasının 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. döneminde kademeli olarak 5 milyon öğrenciye çıkarılmasına karar verildiği anımsatıldı.

        İzmir'de ikinci dönemde, okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin devam ettiği ve pansiyonu bulunan okullardaki öğrenciler de söz konusu ücretsiz yemek imkanından yararlanacak. 6 Şubat'tan itibaren 837 merkezde 53 bin 810 okul öncesi öğrencisine ücretsiz yemek hizmeti verilecek. Yapılan planlamalarla taşımalı eğitim ve pansiyonu bulunan okullarla birlikte 1166 okulda 79 bin 355 öğrencinin bu hizmetten faydalanması sağlanacak."

        Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, öğrencilerin aynı nitelikte ve kalitede eğitim almasını sağlamak için tüm imkanları seferber ettiklerini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa