Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğinin (KÖY-KOOP İzmir) iş yaptığı tek idarenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, çiftçinin tek kooperatiften yapılan alımlarla desteklenemeyeceğini belirtti.

        AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AK Parti İzmir İl Başkanlığı ana kademe, kadın ve gençlik kolları aynı anda 30 ilçede ziyaretlerde bulundu.

        Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Tire, Menderes, Gaziemir, Balçova, Selçuk ve Torbalı ilçe başkanlarıyla Bayındır'daki istişare toplantısında bir araya gelen Sürekli, ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

        Bayındır Süt Üreticileri Birliği yönetimini ziyaret eden Sürekli, Büyükşehir Belediyesinin "Süt Kuzusu" projesine balta vurduğunu savunarak, "Altından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşinin başında meclis üyelerinin yönetiminde olduğu KÖY-KOOP çıktı. Gerçek anlamda bir kooperatifçiliğe değil işlevsizliğe, menfaate ve şaibeye karşıyız. Hiç utanıp sıkılmadan da bu düzeni, ticareti devam ettiriyorlar." ifadelerini kullandı.

        Sürekli, KÖY-KOOP İzmir'in iş yaptığı tek idarenin Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Kooperatifin kasasına, son 1 yılda tereyağından kıl çeker gibi 134 milyon 369 bin TL girmiş. Yine son 1 yılda, ihale sayısında yüzde 67, tutarında ise yüzde 148 oranında artış söz konusu. 2018 yılında 7 bin 468 TL satış yapan KÖY-KOOP, Tunç Soyer'in Büyükşehir imkanlarını devreye sokmasıyla beraber 2019 yılında 3 milyon 557 bin TL, 2020'de 16 milyon, 2021'de ise 53 milyon liralık satış yapmış. Eğer, çiftçiyi kalkındırıp tarımı destekleyeceklerse, bunu sadece bir kooperatiften, üstelik eşlerinin başkanı olduğu bir yapıdan devasa alımlar yaparak sağlayamazlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa