Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin yeni hizmet binası açıldı.

        Şubeden yapılan açıklamaya göre, Pasaport semtinde yer alan 7 katlı hizmet binasının açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

        Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deniz kenti olmakla iftihar ettiklerini belirterek, "Ne kadar denizle buluşuyorsak, dünya ile entegrasyon da o kadar kuvvetli oluyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi hizmet binası, İzmir'in dünya ile daha çok buluşması için vesile olacaktır. Emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

        İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da İzmir'in, Türkiye'nin gözbebeği kentlerinden birisi olduğunu, odanın kuruluşundan sonra açılan ilk şubesinin İzmir Şubesi olduğunu ve 35 yıldır hizmet verdiğini aktardı.

        Kıran, hizmet binasını 2017 yılında metruk bir bina olarak satın aldıklarını, pandemi ve İzmir depremi gibi zorlu dönemlerin ardından güzel bir eserin ortaya çıktığını belirterek, "Bu binada çok büyük emek var. Binamız sadece denizciliğe hitap etmeyecektir. Zemin ve birinci kat kültürel etkinlikler için kullanılacak. Yeni hizmet binamız hem denizciliğimize hem İzmir'imize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.​​​​​​​

        İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise deniz ve liman şehri kimliğinin iç içe geçtiği bir kentte yaşadıklarını belirterek yeni hizmet binasının tarihi limanın olduğu yerde, şehrin tam kalbinde İzmir denizciliğinin şanlı geçmişine ve parlak geleceğine yakışan bir denizci merkezi olmasını hayal ettiklerini dile getirdi.

        Törene Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Kaya, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Desponia Balkiza, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Koramiral Serkan Tezel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir iş dünyasının ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik sektörü üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa