Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'ARTIK 'KÖY OKULU' DEĞİL, 'KÖY YAŞAM MERKEZİ' DİYORUZ'

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıklıova Köy Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Programda Bakan Özer'in yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yer aldı. Bakan Özer, ziyaretteki konuşmasında, "Köy yaşam merkezlerinde yalnızca okul öncesi eğitimi vermek değil, aynı zamanda tüm binalarda halk eğitim merkeziyle yetişkinlerimize de istedikleri kursları düzenleme, istedikleri eğitimi almayla ilgili imkan geliştirdik. Bunun için bu okullarımıza artık 'köy okulu' değil, 'köy yaşam merkezi' diyoruz. Amacımız yetişkinlerle, köydeki vatandaşlarımızla torunlarını, çocuklarını aynı eğitim çatısı altında birleştirebilmek. Hızlı bir şekilde bu okullarımız artık çocuklarımız için yaz okulları olacak. Kadın kooperatiflerimizin de kendi varlıklarını üretim süreçlerine kattıkları bir yere dönüşecek" dedi.

        'GIDA, TARIM, KALKINMAYLA İLGİLİ HAMLEYİ KÖYLERİMİZDEN BAŞLATACAĞIZ'

        'Geçmişte nasıl köylerde kalkınma hamlesi başladıysa, yine aynı şekilde gıda, tarım, kalkınmayla ilgili hamleyi köylerimizden başlatacağız" diyen Bakan Özer, sözlerine şöyle devam etti:

        "Bu mekanları tamamen vatandaşımızın ücretsiz bir şekilde kullanabildiği mekanlara dönüştürmüş bulunuyoruz. Türkiye'nin farklı noktalarında kadınların buluşabileceği, üretebileceği, yaşam boyu öğrenme kapsamında eğitim alabilecekleri mekanlara ihtiyaçları vardı."Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)DHA-Genel Türkiye-İzmir Hande NAYMAN

        2023-05-30 15:40:01

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa