Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Davut CAN/İZMİR, (DHA)İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 2019 yılında kura çekimi yaptığı ve yargı kararları nedeniyle inşaatı başlatılamayan konutlar için bir grup hak sahibi, Karabağlar Belediyesi önünde bir araya gelerek, belediyenin itirazı üzerine imar planının iptal edildiğini belirterek, mağdur oldukları açıklaması yaptı.  

        Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere Mahallesi sınırlarında yapılması planlanan TOKİ konutlarında ev sahibi olmaya, 2019 yılındaki kura çekiminin ardından hak sahibi olan kişiler, konutlar için yargı kararları nedeniyle sürecin yavaşlatıldığı gerekçesiyle Karabağlar Belediyesi önünde bir araya geldi. Grup adına basın açıklaması yapan Alişan İnal, TOKİ projelerindeki imar planının Karabağlar Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası'nın itirazı üzerine iptal edildiğini söyleyerek, "Bizler kiracı insanlarız, dar gelirli vatandaşlarız. TOKİ projesi haricinde ev alma şansımız yok. Burada, TOKİ konutlarında hangi vatandaşların oturacağının görülmesi için geldik, burada zenginler değil, bizler oturacağız. Arazi Hazine'nin TOKİ'ye devrettiği arazi. Belediye süreci geciktirmeye yönelik itirazlar yaparak sürekli dava açıyor ve mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı veriyor. 4 yıllık süre içerisinde inşaatımız başlamadı. Bakanlık yetkilileri 'mahkemenin kararını beklemek zorundayız' dedi. Danıştay'dan çıkacak sonuç bekleniyor ama biz artık bu sonuçları bekleyecek sabır da kalmadı" dedi. İnal, hak sahibi 809 kişi olduklarını ifade ederek, "Ne olur önümüzü açın" dedi.

        '243 BİN TL'YE EV SAHİBİ OLACAKTIK, ŞİMDİ MİLYONLAR KONUŞULUYOR'

        Hak sahiplerinden Harun Koruk, Karabağlar Belediyesi'nin bu süreçteki tutumunu eleştirip, "Eğer dava açılmasaydı bizler 243 bin TL'ye ev sahibi olacaktık, şu an milyonlar konuşuluyor. Hepimiz yüzde 10'luk peşinatı nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Yetkililere sesleniyorum, yaptıklarınız sizin vicdanınıza sığıyor mu?" diye konuştu.

        Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmayacağını belirtti. (DHA)DHA-Genel Türkiye-İzmir Davut CAN

        2023-03-12 16:38:52

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa