Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiliz basını: İran İsrail'in 5 askeri tesisini vurdu | Dış Haberler

        İsrail'in İran'a yönelik saldırısıyla başlayan ve 12 süren çatışma, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasıyla duyurulan ateşkesle sona ermişti.

        İngiliz basını, İran saldırılarına ilişkin uydu radar verilerine ulaştığını bildirdi.

        The Telegraph'ın haberine göre, İran İsrail'in 5 askeri tesisini vurdu ancak İsrail ordusu tarafından uygulanan sıkı sansür nedeniyle bu durum duyurulamadı.

        Oregon Eyalet Üniversitesindeki uzmanlar, Telegraph ile hasarları tespit eden uydu radar verilerini paylaştı.

        Vurulan askeri tesisler arasında büyük bir askeri üs de bulunurken, 5 tesise toplamda 6 füze isabet etti.

        Vurulan tesisler arasında ayrıca bir istihbarat toplanma merkezi bir de lojistik tesis bulunuyor.

        REKLAM

        İsrail hava savunmasına, ABD menşeli THAAD yüksek irtifa balistik füze savunma sisteminin de katıldığı bildirilmişti. ABD Başkanı Donald Trump da İsrail'e ekipman sağladıklarını doğrulamıştı.

        Wall Street Journal, İsrail hava savunma sistemlerinden Arrow balistik füze önleme sisteminin mühimmatının azaldığını bildirmişti. ABD'nin İsrail'in savunma kabiliyetindeki sorunların önceden farkında olduğu ve buna önlem olarak bölgeye füze savunma ekipmanları gönderdiği ifade edilmişti.

        Demir Kubbe hava savunma sistemi daha çok, kısa mesafede savunma sağlarken, Arrow'un uzun menzilli saldırılara karşı geliştirildiği biliniyor.

        *Fotoğraf: Associated Press, temsilidir

        ÖNERİLEN VİDEO

        Sivas eksi 19'u gördü, Kızılırmak buz tuttu

        SİVAS'ta 2 gün boyunca etkili olan yoğun kar yağışı yerini soğuk hava dalgasına bıraktı. Kentte hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak ölçülürken, Kızılırmak Nehri'nin kent merkezinden geçen kısımlarının yüzeyi buzla kaplandı. Kentte 2 gün boyunca devam eden yoğun kar yağışının durmasının ardından soğuk hava dalgası hakim oldu. Kent merkezinde sabah saatlerinde hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak ölçüldü. 1355 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın Sivas kent merkezinden geçen bölümünde, yüzeyin büyük kısmı buzla kaplandı. Tarihi Eğri Köprü civarındaki bölümlerde suyun sakin aktığı kısımlarda da buz tabakası oluştu. Nehir üzerinde oluşan sis bulutu ile birlikte Kızılırmak'ta güzel görüntüler ortaya çıktı. Kentte soğuk havanın birkaç gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa