Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
  • 1

    İtalyan Rivierası

    Elizabeth Taylor ve Frank Sinatra gibi dünyaca ünlü yıldızların hayran olduğu İtalyan Rivierası, 1800'lerin sonlarından beri ziyaretçileri için cazibe merkezi. Temmuz ve Ağustos aylarında çok sıcak ve kalabalık olan bu muhteşem yer, yılın kalan 10 ayında sakin bir cennete dönüşüyor. Şarkılara konu olan küçük tatil beldesi Portofino'da dağ yamaçlarına kurulmuş özgün yerlerin manzarasına doyum olmuyor. Rapello ve SantaMargherita'da uluslararası tatil köyleri geçmişin Retro izlerini taşımaya devam ediyor.

    İtalyan Rivierası, dünyanın en ünlü restoranlarının bulunduğu bir yer. Ancak tüm bu restoranların muhteşem romantik manzaraları ve olağanüstü lezzetli yemekleri ile günü bitirmenin en güzel seçeneği olacaktır. Splendido Mare restoranda ünlü piazzettayı ve pestolu karidesli rizottoyu denemelisiniz.

    Çevreyi gezmeyi de ihmal etmeyin. Doğu Cenova'daki RivieradiLevante'yi görebilir, gemi ile Camogli, Rapallo, Portovenere ve Lerici'ye gidebilirsiniz. Son derece kalabalık olsa da dönmeden mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında CinqueTerre geliyor.

    Fransız sınırına uzanan Rivieradi Ponente, sade ve daha az gösterişli Albenga, Cervo ve Alassio'yu görebilir, Villa della Pergola'nın güzel bahçelerinin arkasında kalan tepelerde konaklayabilirsiniz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua