Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hayvanlar neden avlarını sahibine sunar? Bu bir çeşit sevgi göstergesi sayılabilir | Dış Haberler
        • 1

          Evinizde kedi veya köpek gibi bir patili dostunuz varsa birçok kez evcil hayvanınızın avladığı ölü hayvanı size sunması gibi ilginç bir olay yaşamış olabilirsiniz. Bu, bir insan için tuhaf olsa da hayvanlar için değil.

        • 2

          Kediler ve köpekler 10 bin yılı aşkın bir süredir evcilleştirilmiş olmalarına rağmen, vahşi içgüdülerinin büyük bir kısmını hâlâ koruyorlar. Vahşi doğada, anne köpek ve anne kedi, yavrularını nasıl hayatta kalacaklarını öğretir.

        • 3

          Bu eğitim, avın nasıl izleneceğini, onlara nasıl saldırılacağını ve onları nasıl yeneceğini öğrenmeyi içerir.

        • 4

          Bu şekilde hayatta kalmayı öğrenen kedi ve köpekler, avlarını kendi ailesine sunar. Evcil hayvanınız da tam olarak bu nedenden dolayı size avlarını sunuyor çünkü sizi, ailesinin bir parçası olarak görüyor.

        • 5

          Günümüzde kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasıyla birlikte hayvanlar, genlerini bir sonraki nesle aktaramadığı için vekil olarak, insan sahibini benimser ve tıpkı vahşi doğada olduğu gibi avını ailesi olarak benimsediği kişiye sunar.

          Yani, bir dahaki sefere ağzında ölü bir fareyle giren kedinizi gördüğünüzde, bunun garip bir "seni seviyorum" demek olduğunu varsayabilirsiniz.

          Kaynak: Science ABC

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa