Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay'ın Antakya ilçesinde Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü dolayısıyla stant açıldı.

        Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen etkinlikte sağlık çalışanları tarafından hasta yakınlarına ve vatandaşlara çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhisin önemi ve tedavi süreçleri anlatıldı.

        Onkoloji Uzmanı Dr. Damla Günenç Eşim, gazetecilere, çocukluk çağı kanserlerinde tıbbi tedavinin yanı sıra ailelerin sergilediği psikolojik tutumun da önemli olduğuna söyledi.

        Kanser teşhisiyle karşılaşan ailelere tavsiyelerde bulunan Eşim, şunları kaydetti:

        "Bu durumların öngörülebilir olmadığını öncelikle kabul etmek gerekir. Böyle bir durumla karşılaştıklarında ailelere önerim, paniklemeden, endişelenmeden ve kendilerini suçlamadan süreci yönetmeleridir. Aileler, çocukları için güvenli ve psikolojik destek sağladıkları bir ortam yaratarak, hekimleri ve sağlık çalışanları ile uyum içinde tedavi sürecine katılmalı."

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
        Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa