Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari Üniversitesince düzenlenen "Bilim Şenliği", konferans ve çeşitli atölyelerin açılmasıyla başladı.

        TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında kabul edilen, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Gürtaş Doğan tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen etkinlik ile kentte bilim ve teknolojiye ilginin artırılması ve öğrencilerin yaratıcılıklarının ortaya çıkarılması hedefleniyor.

        Zeynel Bey Yerleşkesi'ndeki merkezi dersliklerde başlayan şenlikte konuşan Vali Yardımcısı Furkan Berber, projenin önemine değinerek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

        Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş de projeyle kentte bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması, bilim, teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kazandırılmasını amaçladıklarını aktardı.

        Konuşmaların ardından "Optik Fiber Teknolojisi ve Uygulamaları" ile "Manyetik Soğutma Teknolojisi" konularında konferans verildi.

        Berber, Pakiş ve akademisyenler, açılan 11 atölyeyi gezerek ilgililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

        Etkinlik, üç gün sürecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa