Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ, Yüksekova ve Şemdinli'de sokakta yaşayan köpeklerin bırakılacağı barınak ve yaşam merkezi yapılıyor. Yüksekova'da yapılan 45 bin metrekarelik merkezde; ameliyathaneler, karantina, tekli ve çoklu barınaklar, mama deposu ve yaşam alanı gibi bölümler yer alacak.

        Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren 17 maddelik 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından Hakkari Özel İdare Müdürlüğü tarafından başıboş köpeklerin kalacağı barınak ve yaşam merkezinin yapımına başlandı. Barınak, 18 Ocak'ta sokak köpeklerinin saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden 7'nci sınıf öğrencisi Eslem Teker'in (12) sağlığında yaşadığı Yüksekova'ya yapılıyor. İlçenin 20 kilometre dışına projelendirilen barınak ve yaşam merkezinde, ameliyathaneler, karantina, tekli ve çoklu barınaklar, mama deposu ve yaşam alanı gibi bölümler bulunacak. Merkezin 1 ay içerisinde tamamlanacağı ve sonra da Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'deki köpeklerin görevliler tarafından toplanıp yaklaşık 45 bin metrekarelik bu alana getirileceği belirtildi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
        Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa