Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Shrine Auditorium'da düzenlenen gecede en çok ödülü The Black Eyed Peas aldı. Grup rap/hip hop ve soul/rhythm & blues dallarında ayrı ayrı ve "Monkey Business" ile en iyi albüm dalında toplam 3 ödül topladı. ABC televizyonu tarafından canlı yayınlanan törene Kosta Rika'dan uydu aracılığıyla katılan grup adına konuşan will.i.am hayranlarına teşekkür etti.

Red Hot Chili Peppers, Kelly Clarkson, Mary J. Blige ve Rascal Flatts de ikişer ödül aldı. Red Hot Chili Peppers en favori alternatif grup ve pop/rock dallarında kazandığı ödüllerini Londra'dan uydu aracılığıyla geceye bağlanarak kabul etti.

Oscar ödüllü Jamie Foxx en favori erkek soul/rhythm & blues şarkıcısı dalında ödül kazandı. Beyaz smokiniyle geceye katılan sanatçı geçen yıl çıkan "Unpredictable" albümünden "Wish U Were Here" adlı parçayı seslendirdi.Gecede Sean Paul en favori erkek pop/rock şarkıcı, Eminem en favori erkek rap/hip-hop şarkıcı ve Shakira en favori Latin şarkıcı dalında ödül kazandı.Komedyen Jimmy Kimmel'in sunuculuğunu yaptığı gece Beyonce'un, "Irreplaceable" adlı parçasını seslendirdiği şovla başladı. 3 saat süren ödül töreninde Pussycat Dolls, Nelly Furtado ve Gwen Stefani gibi tanınmış şarkıcılar yeni parçalarını seslendirdi.

Ödül törenine katılan Lionel Richie de aralarında "All Night Long" adlı tanınmış parçasının bulunduğu bir potpuri söyledi.

Amerikan Müzik Ödülleri adayları albüm satışlarına göre saptanıyor. Yaklaşık 20 bin dinleyici de kazananları belirliyor.

 

Sabah