Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Little Children (Tutku Oyunları )
Gösterim tarihi: 12.Ocak.2007
Yönetmen: Todd Field
Oyuncular: Jennifer Connelly, Kate Winslet, Patrick Wilson, Sadie Goldstein
 
Dil: İngilizce
Tür: Drama
 
2001 yılında Yatak Odasında adlı filmiyle Oscar ve Altın Küre adaylığı alan Todd Field bu kez günlük yaşamın sıradan mekanlarında hayatları kesişen insanların öyküsünü anlatıyor. Tom Perrotta’nın kitabından uyarlanan filmin senaryosunda da Field ve Perrotta'nın imzası var.
 
Konusu
Kathy ile evli olan Todd, tam bir “ev erkeği”dir. Kathy hariç mahallenin bütün ev kadınları bu yakışıklı koca için deli olmaktadır. Sarah ise Richard’la olan evliliği kötü giden eski bir feministtir. Banliyöde Todd ile tanışmaya cesaret eden tek ev kadını odur.

Parkta çocuklarını gezdirirken arkadaş olan Todd ve Sarah arasında tutkulu bir ilişki başlar. Kafasını internetten bulduğu bir striptizciye takmış olan Richard, Sarah’nın bu başına buyruk halini fark etmez bile…

Bütün bu karakterleri birbirine bağlayan, çocukları tacizden hapse girmiş Ronnie’nin mahalleye geri dönüşü olur. Ronnie normal bir hayat sürmeye karar vermiş izlenimi yaratsa da, işin aslı pek de öyle değildir...

-----

Bükreş'in Doğusu (A Fost Sau N-A Fost?)
Gösterim tarihi: 12.Ocak.2007
Yönetmen: Corneliu Porumboiu
Oyuncular: Mircea Andreescu, Teo Corban, Ion Sapdaru
Dil: Rumence
Tür: Drama, komedi
 
Cannes Film Festivali'nde en iyi ilk filme verilen Altın Kamera Ödülü'nün sahibi olan Bükreş'in Doğusu, bu yıl bir çok uluslararası festivalin de yıldızıydı. Film, Çavuşesku'nun devrilmesinden 17 yıl sonra sessiz sakin bir kasabada yaşanan olayları konu alıyor.
 
Konusu
Yerel bir televizyonda tartışma programı hazırlayan aksi sunucu Jderescu, devrimin ihtişamını yeniden yaşamak üzere programına davet edecek konuk aramaktadır. Ancak tek bulabildiği, ek iş olarak Noel Baba kılığına giren emekli bir amca ve maaşının tümünü içki borcuna yatıran bir tarih öğretmenidir.

Şehrin meydanında çoşkuyla “Çavuşesku aşağı” diye bağırdıkları güne geri döneceklerdir hesapta ama küçük bir sorun vardır: Başkentteki devrimin kasabalarında da aynı anda yaşanıp yaşanmadığından emin değillerdir. Üstelik telefonla programa katılıp ağızlarına geleni söyleyen izleyicilerin de işleri kolaylaştırdıkları söylenemez. 

------

Man of the Year (Yılın Başkanı )
Gösterim tarihi: 12.Ocak.2007
Yönetmen: Barry Levinson
Oyuncular: Robin Williams, Christopher Walken, Laura Linney, Lewis Black
Dil: İngilizce 
Tür: Komedi
 
Şimdi şöyle bir düşünün. Ülkenin en komik adamı günün birinde o ülkenin başbakanı ya da cumhurbaşkanı olursa neler olur? Rain Man ve Wag the Dog'un Oscar ödüllü yönetmeni Barry Levinson, Yılın Başkanı'nda işte bu sorunun cevabını veriyor. Film, Robin Williams ile yönetmen Levinson'ın hafızalardan silinmeyen Günaydın Vietnam'dan sonraki yeni ortak çalışması.

Konusu
Huysuz sanatçı Tom Dobbs, kariyerini talk şovlarında politikacıları taşlayarak ve öfkeli ulusun aklından geçenleri söyleyerek edinmiştir. Her gece çatlak bir sistemde sert espriler patlatmaktadır; ta ki ortaya gerçekten komik bir fikir atıncaya kadar: Neden kendisi başkan olmasın? Şaşırtıcı bir açıklamadan sonra Dobbs, kendisini aday listesine sokacak halk hareketini ateşler.

Seçim günü, Dobbs oylamayı kazanarak masum dünyayı şaşırtır. Şaşıran ülke, güne özgür dünyanın yeni liderine sahip olduğunu öğrenerek başlar. Fakat dikkatli oy programı analisti Green, şirketinin seçmen yazılım programında performans düşmesi sonucu acil bir sorun ortaya çıktığını ve kazanılan zaferin Dobbs’un olmadığını fark eder. Green’in görevi patronu Green’i bulup inanırlılığını yok etmeden ve beceriksizce yapılan seçimin sırrını sonsuza kadar saklamadan önce, Dobbs’un gerçeği öğrenmesine yardımcı olmaktır...

Başkanın göreve başlayış konuşması yaklaşırken, Dobbs’un vermesi gereken büyük bir karar vardır: Yeniden mikrofon arkasına mı geçmeli yoksa oval ofiste mi kalmalıdır?

----------

Küçük Kahraman (Everyone's Hero)
Gösterim tarihi: 12.Ocak.2007
Yönetmen: Christopher Reeve, Colin Brady, Dan St Pierre
Oyuncular: .....
Dil: İngilizce 
Tür: Animasyon
 
Sinema tarihinin unutulmaz Süperman'i Christopher Reeve'in ölmeden önce çektiği Küçük Kahraman, küçük seyircilere keyifli dakikalar yaşatacak. Reeve'in hayatının en önemli düşlerinden birini gerçekleştirdiği film sırf bu yüzden bile izlenebilir.
 
Konusu
1920’li yılların ünlü beysbolcusu Babe Ruth ve takımı New York Yankees’e Dünya Kupası’nı kazanmaları için yardım etmek isteyen küçük bir çocuğun hikâyesi. 

Hürriyet