Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa YHT'nin bilet fiyatı belli oldu (Yüksek Hızlı Tren)

        Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT)'nin resmi açılışı bugün saat 18:30’da İstanbul Pendik Garı'nda, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

        EN UCUZ BİLET 70 LİRA, EN PAHALI BİLET 85 TL OLACAK

        İstanbul Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren'deki en ucuz bilet fiyatı 70 lira olarak belirlendi.Biletler, 4 ayrı sınıfta olacak, ekonomi-yemeksiz, ekonomi-yemekli, business-yemeksiz ve business-yemekli. Yetkililer ekonomi yemeklinin bilet fiyatının 85 TL şeklinde ayarlandı.

        TOPLAM 9 DURAK OLACAK

        Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbulYHThattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi ilk etapta 3,5 saate, kısa vadede de 3 saate düşecek. Ankara-İstanbulYHThattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

        GÜNDE 12 SEFER DÜZENLENECEK

        İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbulYHThattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Hatta ilk etapta 6 gidiş 6 geliş olmak üzere günlük karşılıklı 12 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek.

        4 MİLYAR DOLARA MAL OLDU

        Hatta 755 sanat yapısı inşa edildi. Köseköy-Gebze arasındaki bölüm 150 milyon avroluk AB hibesi ile yapıldı. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa