Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Milletvekili Ali Özgündüz, "Perşembe akşamları Kocatepe’yi, Sultan Ahmet’i, Selimiye’yi açın bize gelip cem yapacağız" dedi.

        ŞEFİK DİNÇ'İN HABERİ

        TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında zaman zaman gerilim yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Alevi kesime bu bütçeden pay ayrılmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

        ''Bu haramdır. İslam'a göre kul hakkı affedilmeyecektir. Yarın bu ülkede genel bütçeye katkı yapan, Sünni kesimin dışındaki kesimler, 'biz bu hakkımızı helal etmiyoruz' dedikleri andan itibaren bu camilerde ibadet edemezsiniz, o imamların arkasında namaz kılamazsınız, o suyla abdest alamazsınız. Çünkü haramdır, kul hakkıdır.''

        PERŞEMBE GÜNLERİ KOCATEPE'DE CEM EDECEĞİZ

        İslam'ın tek ibadet yerinin cami olduğunun söylendiğini belirten Özgündüz, ''Perşembe akşamları Kocatepe’yi, Sultan Ahmet’i, Selimiye’yi açın bize gelip cem yapacağız, bu kadar basit. Yani biz de İslamın farklı bir yorumunu yapıyoruz, açın bize cem yapmaya geleceğiz yani sizin gibi ibadet etmek zorunda değiliz, bunu derseniz asimilasyondur. Efendim, cem olur mu camide? Cami, zaten cem olunan yerdir kelime anlamı, ceman, toplanma yeridir. Efendim olur mu, müzik çalar mı? Peki kandillerde. Efendim, kandillerde “Şol cennetin ırmakları, Akar Allah deyu deyu.” ilahiler okunuyor, tef çalınıyor yani illa da sanat müziği olunca oluyor da, Allah, Muhammed, Ali deyince, saz çalınca, zikredilince, semah dönünce mi olmuyor? Bakın iş buraya gider. Bu sorunu çözün, bu sorun çözülmelidir. Bu sorun çözülmeden bu ülkede inanın, hakikaten samimiyetle söylüyorum yani Sünni kardeşlerimizin o camilerde kıldığı namazların bile sıhhati tartışılacaktır. diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa