Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Tandoğan Meydanı'nda on binler vardı"

        Hamzaçebi, yeni anayasa çalışmaları kapsamında görüşlerini bildirmek için gelen Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği üyelerini kabul etti. Kabulde 'Devlet sanatçıyı korur' hükmünü ifade ettiklerini ve CHP olarak kendilerinin de bu görüşün arkasında olduklarını söyleyen Hamzaçebi, sinemanın ve sanatın önündeki en büyük problemin telif hakları olduğunu, bu sorunun da güvence altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

        Kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamzaçebi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'Tandoğan Meydanı'nda 7 bin kişi vardı' twitter mesajına, 'Meydanda 10 binler vardı' şeklinde karşılık verdi.

        Hamzaçebi, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın twitter mesajı için ise şunları söyledi: "Kendi Grup Başkanvekilini bile zor durumda bırakan sözlerdir. Milletvekiline yakışan bir tavır değildir."

        Hamzaçebi, KESK'in 4+4+4 eğitim modeline yönelik eylemine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: "KESK'e gösterilen tavır, Türkiye'nin sıkıyönetim tavrını hatırlatıyor. Engellemek isteyenler başarılı olamayacaklar. 100 binler meydanlarda olacak."

        Hamzaçebi, Tandoğan Meydanı'nda yapılan mitinglerin ihtiyaç duyulduğunda yeniden düzenlenebileceğini sözlerine ekledi.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa