Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı girişimi! SON DAKİKA

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasının yakınlarına roketatarlı saldırı girişimi olduğu, roketatarın müdürlük binasına isabet etmediği öğrenildi.

        Saldırının29 Mayıs Hastanesi yerleşkesine düzenlendiği bildirildi. İlk bilgilere göre; emniyet binasının camları kırıldı.

        Öte yandan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı girişimiyle ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan bilgi aldı. Erdoğan, emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

        BAŞBAKAN: TERÖR ÖRGÜTLERİ SALDIRDI

        Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırının terör örgütlerince gerçekleştirildiğini söyledi.

        TBMM GENEL KURULU SALDIRIYI KINADI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırı, TBMM Genel Kurulunda kınandı.

        TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Başkanlık Divanı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırıyı kınadı.

        AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yapılan terör saldırılarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını, devletin kararlılığı sayesinde terörün ülke gündeminden çıkarılacağını söyledi.

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de söz konusu saldırı haberlerini üzüntü ile öğrendiklerini, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

        Saldırganların kısa sürede yakalanmasını temenni ettiklerini vurgulayan Özel, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Teşkilatına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Terör nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Tüm inancımızla ve nefretle kınıyoruz." dedi.

        HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da her ne sebeple olursa olsun ve kimden gelirse gelsin; ne İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, ne de ülkede uzun süredir siyasi yaşamını sürdüren bir siyasi partiye böyle bir saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

        HDP olarak söz konusu saldırıları kınadıklarını dile getiren Yıldırım, saldırının amacına ulaşamamış olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

        MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise saldırıları kınadıklarını belirtti. İlk bilgilere göre anlaşılanın, terör örgütlerinin vardiya sistemi ile çalıştıklarını vurgulayan Akçay, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kimsenin diz çöktüremeyeceğini kaydetti.

        VALİŞAHİN: OPERASYON DEVAM ETMEKTEDİR

        İstanbul Valisi Vasip Şahin olay sonrası Twitter'dan şu açıklamayı yaptı;

        "İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü,yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir."

        SOKAK ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI

        Edinilen ilk bilgilere göre, lav silahı ile bir ara sokaktan gerçekleşen saldırı emniyet binasına isabet etmedi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı girişimin ardından polis çevrede saldırgan ya da saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

        Olay yeri inceleme ekipleri de atılan lav silahı üzerinde incelemelerde bulunurken silahın atıldığı sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

        Polis ekiplerinin incelmesi sürerken bir görgü tanığı, "Silah sesi üzerine bir müdahale de bulunabiliriz diye çıktı Ancak bu tarafa kaçan olmadı. Çok şükür ölen ya da yaralanan yok" dedi.

        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa