Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AFS ile lisede bir yılınızı 40 ülkeden birinde okuma şansı

        Dünyanın en eski öğrenci değişim programlarından biri olan ve lise öğrencilerine bir yıl yurtdışında eğitim görme fırsatı tanıyan AFS (American Field Service) kültürlerarası programlarının başvuruları yarın başlıyor.

        1952’den bu yana 6 binin üzerinde lise öğrencisini eğitim için yurtdışına gönderen ve 5 binden fazla yabancı öğrenciyi Türkiye’ye getiren AFS programı başvuruları 27 Ekim Perşembe günü saat 17.00’ye kadar sürecek.

        Başvurular, AFS’nin Türkiye’deki faaliyetlerini yürüten Türk Kültür Vakfı’nın (TKV) sitesi üzerinden yapılacak. ABD, Arjantin, Kanada, Danimarka, İtalya, Rusya, Japonya ve Avustralya’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülkeye öğrenci gönderen programa başvuru yapan öğrenciler arasında genel kültür ve zihinsel beceri değerlendirmesi yapılacak.

        KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

        Birinci değerlendirme 5-6 Kasım tarihlerinde Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilecek. 25 Kasım’da ilan edilecek olan sonuçların ardından seçilen öğrenciler 3-4 ve 10-11 Aralık’ta aynı illerde mülakata girecek.

        AFS’nin kültürlerarası programına tüm devlet ve özel lise öğrencileri başvurabiliyor. 1 Ocak 1999-1 Eylül 2002 tarihleri arasında doğan öğrencilerin başvuru yapabildiği programdan yararlanabilmek için öğrencinin son iki öğretim yılında not ortalamasının 5 üzerinden 2.00 ve üzeri olması, bu süreçte hiçbir dersten 0 ya da 1 almamış olması gerekiyor.

        AFS değerlendirme süreçlerine katılım ve birçok AFS ülkesinde eğitim için yabancı dil ön şartı bulunmuyor. AFS öğrencilerinin gittikleri ülke dillerini, gönüllülerin ve ailelerinin desteği ile hızlı şekilde öğrendiği ifade ediliyor.

        ABD, Fransa, Almanya, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerde ise başlangıç ve orta düzeyde dil bilgisi isteniyor.

        GÖNÜLLÜ AİLELERE MİSAFİR

        Yurtdışında bir yıl eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler, AFS tarafından seçilen gönüllü aileler tarafından misafir ediliyor. AFS’nin belirlediği lisede öğrenimlerine devam eden öğrencilerin gittikleri ülkenin kültürünü ve dilini öğrenmeleri sağlanıyor.

        BAŞVURU HARCI 75 TL

        TKV’nin internet sitesinde “AFS Kültürlerarası Programları’nın faaliyetlerini sürdürebilmesi adına; yıllık programla yurtdışına gönderilen katılımcılardan ortalama 15 bin ABD Doları katkı payı temin edilmesi gerekmektedir” deniliyor. AFS programlarına başvuru harcı bu yıl 75 TL olarak belirlendi.

        HAKAN GÜNGÖR - EĞİTİM

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa