Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orgeneral Abidin Ünal'ı böyle kaçırmışlar

        Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Darbe girişiminde Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının İstanbul Moda Deniz Kulübü’ndeki düğün törenine katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın, “Lazerli, tam teçhizatlı” askerler tarafından kaçırılışı kameralara yansıdı.

        Cougartipi helikopterden inen darbecilerin, “Emir aldık görevimizi yapmak zorundayız” diyerek düğün alanını basması, davetliler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

        KAÇIRANLARDAN BİRİ İZİNLİ OLAN ASKERİ

        Görüntülerde bir helikopter havada dolaşırken, başka bir helikopterle düğün alanına inen ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timine bağlı olduğu öğrenilen tam teçhizatlı askerler Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ı alıkoymak için harekete geçiyor. Düğün salonu ve bahçesinde silahla dolaşan askerler, davetlileri zorla dışarı çıkarmak için havaya ateş açıyor. Cep telefonu kayıtlarına göre darbeci bir asker, “Komutanlarım emir aldık lütfen bizlere yardımcı olun, boşaltın burayı. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Kusura bakmayın görevimizi yapmak zorundayız” diyor.

        Kamera kayıtlarında Orgeneral Ünal yer almıyor. Darbeciler, Ünal’ı, helikoptere bindirerek kaçırıyor. Orgeneral Ünal ile Hava Kuvvetleri’nden üst düzey komutanların kurtarıldıkları ve görevlerinin başında olduğu açıklandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa