Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karayolunu kesen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı

        Bir grup PKK'lı terörist, saat 17.00 sıralarında Doğubayazıt- Iğdır karayolunu Pamuk Geçidi mevkisinde yolu kesti. PKK'lılar, yoldan geçen bir tanker ile TIR'ı durdurduktan sonra benzin dökerek yaktı. Bazı otomobilleri de gasp eden PKK'lı teröristler, Ağrı Dağı'na doğru otomobille kaçtı.

        Olayın duyulmasının ardından karayolu, Doğubayazıt'ın çıkışındaki Yeşilkent binaları önünde güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. PKK'lıları da etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Yolun güvenlik nedeniyle kapatılması üzerine yaklaşık bir kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Karayolunun operasyon tamamlandıktan sonra ulaşıma açılacağı kaydedildi.

        KAHRAMANŞOFÖR

        Teröristler Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Iğdır'a gitmekte olan 3 TIR, bir tanker ve 4 otomobili durdurdu. İki TIR'ı yakan teröristlerden biri likit gaz yüklü tankerinşoförü T.M.G.'nin yanına oturarak Suveren Jandarma Karakolu'na sürmesini istedi. Aracını jandarma karakoluna sürerken teröristin bomba yerleştirmeye çalıştığını fark edenşoförtankerin acil imdat frenini çekerek aşağı atlayıp kaçtı. Olası bir katliamı gerçekleştiremeyen terörist de tankerden inerek kendilerini takip eden otomobille bekleyen diğer teröristlerle ile birlikte Korhan yaylasından Ağrı Dağı yönüne gittiler.

        Jandarma karakoluna yaklaşık 200 metre kala tankeri durduranşoförT.M.G., büyük bir faciayı önlemiş oldu. Yanan gaz yüklü tankeri Iğdır Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, TOMA ve havaalanı itfaiyesi söndürdü. Tankerin içinde bulunan gaz kapaklar açılarak boşaltıldı. Jandarma olay yerinde tedbir aldı. Teröristlerin hava saldırısına karşılık Korhan yaylasına götürdükleri otomobilleri yaktıktan sonra Ağrı Dağı'na doğru kaçtıkları belirlendi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa