Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu: Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmeye hazırım

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

        Davutoğlu, konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak "Birlikte hükümet kuralım, 2 ay aynı masanın etrafında oturamayacak mıyız?" dedi.

        Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

        Kritik dönemlerde sorunlar demokrasiyle çözülür. 7 Haziran'ın ardından kritik bir tablo oluştu. Ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunlarla baş etmek mümkün değildi. Tam bir sorumluluk duygusuyla büyük bir çaba sarf ettik, 8 Haziran'dan itibaren.Hem koalisyon görüşmeleri hem de ülke yönetimi için çalıştık.

        Koalisyon konusunda bize teklif gelmedi diye bir iddiayı kimse öne süremez. İstikşafi görüşmeler koalisyon arayışıydı.

        Aynı anda 3 terör örgütü ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

        BAHÇELİ'NİN SIKIYÖNETİM ÇAĞRISINA YANIT: SIKIYÖNETİM YILLARI GERİDE KALMIŞTIR

        Sayın Bahçeli görüşmenin başında 4 seçeneğe kapıları kapadı. Suçu AK Parti'ye atmaya çalışmak siyasi sorumsuzluktur. Sıkıyönetim yılları geride kalmıştır. Sıkıyönetim davetinde bulunmak sorumsuzluktur. Demokrasinin askıya alınmasına asla izin vermeyeceğiz.Demokrasi yerine sıkıyönetim isteyenlere seçim meydanlarına çıkma şansı kalmaz.

        "ERKEN SEÇİME CUMHURBAŞKANI'NIN KARARIYLA DEĞİL, MECLİS'İN KARARI İLE GİDELİM"

        Anayasa'ya uyma çağrısı yapanlar önce felsefesini anlamalı. TMBB içinden bir hükümet çıkmaksızın sayın Cumhurbaşkanı erken seçime götürmesin. Gelin erken seçime sayın Cumhurbaşkanının kararııyla değil Meclis'in kararlarıyla gidelim. Seçime, milletin emanetini alan vekillerin kararıyla gidelim.

        BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI: BİRLİKTE HÜKÜMET KURALIM

        Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile en kısa zamanda istedikleri yerde bir araya gelmeye hazırım. İlk Meclis'te buluşalım. Çağrım açık, Meclis içinde çözüm için konuşmaya hazırım. Cumhurbaşkanımıza gerek kalmasın gereken adımları atalım. Birlikte hükümet kuralım 2 ay aynı masanın etrafında oturamayacak mıyız? Kimse gelmezse gelmesin, biz ne olursa olsun üstümüze düşeni yaparız.Pazartesiden önce Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile bir araya gelmeye ve omuz omuza ülkeyi seçime götürmeye çağırıyorum.

        Düşük seviyeli polemiklere girmek yerine gelin gövdemizi hep beraber taşın altına koyalım.

        Cumhurbaşkanımızın karar vermesi halinde bütün partilere seçim hükümetinde bulunması çağrısında bulunuyorum. CHP'den dün yapılan açıklamada, seçim hükümetine katılmayacaklarını ifade ettiler. Peki gerekçe ne? Bu hükmü yok mu sayacağız. Anayasa'nın amir hükmü "olur" diyor. Ne olursa olsun oylarımızın düşeceğini bilsek bile bu sorumluluktan kaçmayacağız. Terörle mücadele dahil hiçbir karardan geri adım atmayacağız.

        Başbakan belirtilen oranlara göre kişilere teklifte bulunur. Ben ne yapacağımı bilirim, Anayasa ne derse onu yaparım. Teklif edilenler kabul etmezse bağımsız atanır.

        HDP ile aynı hükümette olmak benim iradi tercihim değil. Üçlü koalisyon yaparsak HDP'nin olmasına gerek kalmaz.

        OKULLARIN AÇILIŞI 28 EYLÜL'E ERTELENDİ

        Turizm ve Kültür Bakanlığımıza başvurular oldu. Kurban Bayram ve turizm teşviki için talimat verdim okulların açılışı 28 Eylül'ê erteledik.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa