"Yakışıksız bir durum"
Emrullah İşler'den Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına yorum
ABONE OLBaşbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Eski Başmüzakerici ve AB Bakanı Egemen Bağış'ın bir gazeteciyle yaptığı iddia edilen telefon görüşmesi kaydıyla ilgili değerlendirmesi sorulan İşler, "O konuda bildiğim kadarıyla gerekli açıklamaları yapmışlar, özürleri dilemişler" dedi.
"Ben dinlemedim ama öyle dalga geçme falan var ise yakışıksız bir durum. Dolayısıyla özür dilemeleri gerekir, zaten dilemişler" diyen İşler, son günlerde bu montaj kasetlerin yayınlandığını söyledi.
İşler, bunların halkın üzerinde bir etkisi olacağı kanaatinde bulunmadığını belirterek, "Aslında başka birilerinin de bu milletten özür dilemesi lazım. Hz. Peygamberi siyasi emellerine alet edenlerin, Hz. Peygambere tweet atma talimatı verdirenlerin veya kamyona bindirenlerin de bu milletten ve İslam ümmetinden özür dilemeleri gerekir" diye konuştu.
"SİYASİ ŞOV"
Bir gazetecinin, Meclis'in olağanüstü toplanıp 4 eski bakanla ilgili fezlekeleri görüştüğünü hatırlatarak değerlendirmesini sorduğu İşler, bu konuda yaşananları "siyasi bir şov" olarak değerlendirdi.