Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un "Derenin öbür tarafı" sözlerine bir kez daha tepki göstererek, "Elinin körü. Neresinden geldiysem geldim. Sana mı soracağım?" dedi.

Muharrem İnce, partisinin Çiftlikköy ilçe Belediye Başkanı ve adayı olan Metin Dağ'ın seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 40 yıl önce Elmalık Köyü'nden Çiftlikköy'deki annesine yoğurt getirdiğini belirterek, "40 yıl içerisinde doldu taştı burası. Kimisi Kars'tan, kimisi Erzurum'dan, kimisi Sivas'tan, kimisi Diyarbakır'dan, kimisi Trabzon'dan geldi. Kimi gelen Kürt, kimi Alevi, kimi Sunni, kimi Şafi, kimi Laz, kimi Arnavut, kimi Boşnak, kimi Arap, kimi derenin öbür tarafı, kimi derenin bu tarafı. Herkes geldi buraya. Bu ülkede Demirel'le, Ecevit'le, Mesut Yılmaz'la, Tansu Çiller'le, Alparslan Türkeş'le rakip olduk. Ama yendik ama yenildik. Seçim meydanlarında Tayyip Erdoğan gelene kadar mezhep tartışması oldu mu? Peki, bu Başbakan gelene kadar seçim meydanlarında etnik köken tartışması oldu mu? Olmadı. İlk kez siyaset sahnesine mezhep tartışmasını, etnik köken tartışmasını bunlar getirdi" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ